Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

EMC и VMware представят нови облачни услуги за бизнеса

VMware и EMC ще притежават съвместно бързо развиващата се компания Virtustream и бизнеса ѝ с облачни услуги

EMC Corporation и VMware обявиха своите планове за формиране на нов бизнес за облачни услуги чрез обединяване на облачните решения на двете компании с тези на компанията Virtustream. Новите облачни услуги за бизнеса ще бъдат представени под бранда Virtustream.

Virtustream се очаква да генерира няколкостотин милиона долара приходи през 2016 г., фокусирайки се върху облачни услуги за корпоративни клиенти, като перспективата е приходите да нараснат до няколко милиарда през следващите години. Virtustream се очертава като лидер в сферата на хибридните облачни услуги - един от пазарите с най-бързо нарастващи инвестиции в ИТ бранша. Компанията ще предостави пълен спектър от услуги за управление на локална инфраструктура и своята IaaS (Infrastructure-as-a-Service) платформа за бизнеса. Това ще позволи на клиентите да преместят своите приложения в облака.

„С Virtustream ние отговаряме на промените в предпочитанията в моделите на използване на облачните решения на пазара. Нашите клиенти споделят, че са съсредоточени върху трансформацията на ИТ и преминаването към хибридния облак. EMC Federation се позиционира като цялостен доставчик на хибридни облачни услуги“, казва Джо Тучи, председател и изпълнителен директор на EMC.

Новият бизнес ще включи решенията за облака, които предлагат EMC Information Infrastructure, VCE, Virtustream и VMware, за да предостави цялостен спектър от услуги. Сред тях са VMware vCloud Air, VCE Cloud Managed Services, Virtustream's Infrastructure-as-a-Service, както и решенията на EMC за съхранение на данни и обекти - Storage Managed Services.

„Новият бизнес на Virtustream ще предлага най-всеобхватното портфолио от хибридни облачни предложения в индустрията. Благодарение на него клиентите ще могат да прехвърлят всички свои приложения в облака и безпроблемно да управляват локалните си и онлайн среди. Очакваме новия бизнес на Virtustream да създаде огромни възможности за растеж на VMware и EMC, както и за засилване на позициите на vCloud Air.“, заявява Пат Гелсингер, главен изпълнителен директор, VMware.

Virtustream ще комбинира тези възможности, за да предостави на клиентите си единна инфраструктура като услуга. Това ще позволи бързата интеграция на вече работещите приложения в частния облак на EMC Federation с публичния облак. Облачни услуги на Virtustream ще се предлагат на клиентите както директно, така и чрез партньорската мрежа.

Една от водещите услуги в платформата vCloud Air - DR2Cloud, е разработена в Центъра за развойна дейност на VMware в България. В тази връзка се очаква българският екип да има тясно сътрудничество с Virtustream и за в бъдеще.

„Новият бизнес ни дава страхотна възможност да продължим да създаваме иновативни продукти в партньорство с Virtustream, които максимално да отговарят на нуждите на нашите клиенти.“, казва Диана Стефанова, изпълнителен директор на VMware България.

VMware ще създаде бизнес звено под името Cloud Provider Software, което ще се управлява от Аджай Пател, старши вицепрезидент на VMware. Новото звено ще се фокусира върху разработването на облачен софтуер и решения за доставчици на облачни услуги. Cloud Provider Software ще включва активи и служители от vCloud Air Application Services бизнеса на VMware, екипи на vCloud Director и vCloud Air Network, както и софтуер бизнеса на Virtustream включващ AdvisorPlanning и Migration, платформа за управление на облак Xstream и Viewtrust на Virtustream.

Компания Virtustream ще бъде съвместна собственост на VMware и EMC и ще се ръководи от Родни Роджърс, изпълнителен директор на Virtustream. В момента се финализират окончателно условията на сделката, а финансовите резултати на Virtustream ще бъдат включени във финансовия отчет на VMware в началото на първото тримесечие на 2016 г.

Близо една трета от всички разходи, свързани с ИТ инфраструктура, са насочени към технологии в облака, според наскоро представен доклад . Той показва, че фокусът на компаниите, които купуват облачни услуги, се измества към стак за приложения. В допълнение – нараства търсенето на решения, които включват интеграция и управление, както и интересът към частни и хибридни архитектури. Пазарът на ERP услуги в световен мащаб се очаква да достигне 41.2 милиарда долара през 2020*. Пазарът на ERP услуги, базирани на облака расте по-бързо, отколкото този на локалните ERP услуги**.

-

* Market Share Analysis, ERP Software, Worldwide, 2014 – Gartner, май 2015

** Global ERP Software Market 2013-2020 – Allied Market Research, март 2015

 
29.10.2015 13.55ч.
автор: Computer Magazine
0Коментари
Категория:

Облачни технологии


Таг :

Облачни технологии, Кой кой е, Новини

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар