Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Новини

Windows 8 Release Preview

Компанията предлага възможност за преминаване към новата операционна система Windows 8 при официалното ѝ представяне

Майкрософт представи Windows 8 Release Preview – поредната версия на операционната система Windows 8. Предварителната версия, която вече е налична за изтегляне на 14 езика на адрес http://preview.windows.com, предлага нов потребителски интерфейс, който работи еднакво добре както със сензорни екрани, така и с клавиатура и мишка. След представянето през февруари на Windows 8 Consumer Preview, който беше изтеглен повече от 1 милион пъти през първите 24 часа, Windows 8 се превърна в най-изпробваната операционна система на Майкрософт на всички времена. С настоящата си версия тя влиза в последния етап на разработката си, преди да бъде окончателно пусната в продажба.

Нови приложения
Windows 8 Release Preview предлага нови приложения от Майкрософт и партньорите на компанията. Сред тях се отличават приложенията на Bing за пътуване, новини и спорт, както и тези за игри и музика на Xbox, които се интегрират със Zune акаунт. Windows 8 Release Preview включва и значителни подобрения на приложенията за поща, снимки и контакти, които бяха представени с излизането на Windows 8 Consumer Preview. Освен това, Майкрософт работи в тясно сътрудничество със своите партньори, за да предложи приложения от цял свят чрез Windows Store.

Такива например са повишените възможности за персонализация на началния екран, подобрената поддръжка на няколко монитора, усъвършенстването на начина, по който хората намират и изтеглят приложения от Windows Store, както и новите функции за Семейна безопасност. Новият Internet Explorer 10 дава ново определение на сърфирането в Интернет, особено при сензорните устройства. Мрежата е бърза и динамична като всяко приложение, а с новите възможности на Windows 8 Release Preview като „прелистване напред“, тя е също толкова интуитивна. Оптимизираният за допир и ниско потребление на енергия Adobe Flash Player вече е интегриран в Internet Explorer 10, който е и първият браузър, чиято функция „Не проследявай“ е включена по подразбиране, давайки на потребителите по-голям избор и контрол върху личните им данни.

Пътят към Windows 8
На 2 юни 2012 г. Майкрософт ще представи офертата си за преминаване към новия Windows в 131 страни. Потребителите, които закупят отговарящи на изискванията компютри, базирани на Windows 7, до 31 януари 2013 г., могат да закупят ъпгрейд към Windows 8 Pro на промоционална цена. В допълнение към офертата за ъпгрейд за потребителите, които закупят нови Windows 7 базирани компютри, през следващите месеци Майкрософт ще обяви и други предложения, които ще помогнат на потребителите със съществуващи Windows 7 базирани персонални компютри да преминат към Windows 8 при официалното представяне на операционната система.

През този месец Майкрософт допълнително ще представи предимствата на Windows 8 за бизнеса на конференцията TechEd в Северна Америка. Повече информация за Windows 8 и как да бъде изтеглен Windows 8 Release Preview е налична на http://preview.windows.com.

 
02.06.2012 08.57ч.
автор: Computer Magazine
0Коментари
Категория:

Софтуерни продукти


Таг :

Системен софтуер

Сподели в: Share Tweet

Новини от същата категория

Добави коментар