Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

LG TRUE HD IPS

След като по-рано тази година LG представи първия смартфон с 3D дисплей без очила Optimus 3D и първия смартфон, снабден с нов тип NOVA дисплей с яркост от 700 нита Optimus Black, компанията добави към набора от иновативни решения и дисплея True HD IPS.

Новият дисплей направи своя световен дебют с пускането на смартфона Optimus LTE в Корея, където телефонът наложи нов стандарт по отношение на разделителната способност при устройствата, поддържащи 4G. 4,5-инчовият True HD IPS дисплей, с който разполага смартфонът, е разработен в тясно сътрудничество с дъщерната компания LG Display. Той предлага по-висока разделителната способност, по-голяма яркост и яснота, а цветовете, които възпроизвежда са максимално близки до оригиналните.

LG Optimus LTE front LG Optimus LTE back

Според актуален доклад на международната агенция за продуктово тестване и сертифициране Intertek дисплеите IPS се отличават с по-добро качество в сравнение с AMOLED дисплеите по отношение на точност на цветовете, яркост, консумация на електроенергия и производителност.

Според LG дисплеят True HD IPS ще пренесе изживяванията, свързани с гледането на съдържание на мобилни устройства, на следващо ниво в следствие на:

  • По-лесен достъп до информацията с HD разделителната способност от 1280x720 пиксела и съотношение на картината 16:9 без изкривявания – стандарти, които се използват в телевизионната индустрия.
  • По-ясен и отчетлив текст в резултат от използването на благодарение на адитивния цветови модел RGB от 329 пиксела на инч (ppi).
  • Реални цветове, които са приятни за окото.
  • Автоматично настройване на цветовете благодарение на специализирания софтуер Mobile HD Graphic Engine на LG;
  • Софтуерът HD Movie Editor за бързо и лесно редактиране на персонализирани HD видео клипове.

Тъй като се очаква мобилните устройства да се превърнат в основната платформа за консумиране на медийно съдържание при LTE технологиите, необходимостта от разработването на дисплеи за смартфони с висока резолюция ще става все по-належаща, каза д-р Йонг-сеок Парк, президент и изпълнителен директор на LG Electronics Mobile Communications Company. – Смартфонът Optimus LTE, снабден с True HD IPS дисплей ще установи нов стандарт, позволявайки на потребителите да се наслаждават на красива и детайлна картина във висока резолюция, дори когато са в движение.”

 
08.12.2011.
Автор: Петър Петров
0 Коментари
Таг :

Мобилни телефони, Комуникации

Сподели в: Share Tweet

Още статии от същата категория

Добави коментар