Забравена парола

Ще получите нова парола на посочения от Вас email.

 

Kaspersky Mobile Security Lite

Безплатно на Android Market

 Вашият смартфон, както впрочем и вашият портфейл, вашите ключове или вашите кредитни карти могат да бъдат загубени или още по-лошо – откраднати. Казано по друг начин, всичко, записано в телефона ви, а с това и личните ви данни, може да попадне в ръцете на злонамерени хора.

Олекотената версия на известната програма Mobile Security, която Kaspersky Lab пусна ексклузивно в Android Market, предпазва вашите данни от чуждите очи, при това напълно безплатно. Едва ли е необходимо да поясняваме, че след като става дума за олекотена версия – Kaspersky Mobile Security Lite, тя едва ли ще предоставя нещо повече от базова защита за Android смартфон.

Така е, но за какво точно става дума. Kaspersky Mobile Security Lite дава възможност смартфонът да бъде блокиран чрез изпращане на специално текстово съобщение (SMS). По същия начин без следа могат да бъдат изтрити и всички папки, съдържащи персонална информация като контакти, логове, текстови съобщение, поща, календар и пр. Чрез активиране на функцията FIND пък местоположението на смартфона може да бъде локализирано на Google Maps. Не на последно място, програмата позволява на потребителите да филтрират нежеланите повиквания и текстови съобщения чрез създаването на т.нар. черен и бял списък.

 

Kaspersky Mobile Screen 1 Kaspersky Mobile Screen 2 Kaspersky Mobile Screen 3

 

Kaspersky Mobile Screen 4 Kaspersky Mobile Screen 5

Не е много, но не и малко за безплатна версия. На онези обаче, които наистина са загрижени за опазването на информацията, записана в техния смартфон, препоръчваме внимателно да анализират допълнителните възможности, които предлага пълната версия (означени са с коронка на фигурата). На първо място, би могла да се постави защитата на телефона от мобилни вируси и мрежови атаки, която проверява за вируси в реално време, получава автоматични обновления на антивирусните дефиниции по GPRS или Wi-Fi, блокира опасните мрежови съединения и пр.

Разширена е функционалността на Anti-Theft модула. SIM Watch например може да блокира телефона при опит да се извади смарт картата. Нова е функцията Privacy, която дава възможност записите в лог файловете, папката с текстовите съобщение и друга подобна информация, отбелязана като лична, да се скрие от всички, които имат достъп до вашия телефон.

И двете версии на Kaspersky Mobile Security поддържат 13 езика. Българският, за съжаление, не е между тях. Могат да се изтеглят от тук .

 

 
15.12.2011.
Автор: Петър Петров
0 Коментари
Таг :

Мобилни телефони, Помощни програми

Сподели в: Share Tweet

Добави коментар